Díszvendégek 2023 - HUNGEXPO

Díszvendégek 2023

Külföldi díszvendég: Madagaszkár

Madagaszkár, a világ egyik legértékesebb mega biológiai sokszínűség otthona

Az Indiai-óceán és a Mozambiki-csatorna által körülvett sziget-kontinens lélegzetelállító tájakat egyesít, amelyek végtelenül sokféle vadvilággal rendelkeznek. A bolygó állat- és növényvilágának 5% -a csak Madagaszkáron található.

Bármi legyen is a vágya, a sziget népszerű minden megőrzött táj és kultúra szerelmese számára: ökoturizmus, madármegfigyelés, bálnanézés, túrázás, kitesurf, golf, búvárkodás és sporttevékenységek.

Ha egyedülálló utazást keres, Madagaszkár távol marad a nagyobb turisztikai áramlásoktól, és tele van barátságos emberekkel.


Belföldi díszvendég: BalatonBike365

A BalatonBike365 teljeskörű információt nyújt és szolgáltatásokat ajánl a Balatonon és környékén kerékpározni vágyók számára. A BalatonBike365 weboldal és applikáció a Balaton turisztikai térségébe kalauzol bennünket, méghozzá biciklivel, az év 365 napján. A desztináció turisztikai értékeinek bemutatásán túl megkönnyíti az eligazodást és a keresést a gazdag turisztikai kínálatot alkotó szolgáltatások és vonzerők között. Az 1000 kilométernyi kijelölt és kitáblázott kerékpáros útvonalon, a különböző nehézségű 60 tematikus túrán túl úticélokat, attrakciókat, szolgáltatókat ajánl, segíti a navigációt a terepen. A BalatonBike365 szolgáltatások körében a weboldal, az applikáció mellett, a kitáblázott túraútvonalak mentén fedett kerékpáros pihenőhelyek várják a bringásokat, továbbá készséges kollégák a 3 kerékpáros szolgáltatóközpontban Balatonfüreden, Balatonföldváron és Keszthelyen. Ezek tökéletesen felszerelt eszközparkkal, teljeskörű kerékpáros szolgáltatásokkal várják a vendégeket.

A BalatonBike365 célja a balatoni kerékpáros útvonalak és egyéb szolgáltatások promotálása és fejlesztése, ennek révén a tóparttól távolabb eső települések, szolgáltatók bekapcsolása a kerékpáros turizmus vérkeringésébe.


Kulturális díszvendég: Liget Budapest Projekt

Európa új, izgalmas és talán legkomplexebb kulturális negyede épül Budapesten, amire minden magyar büszke lehet. A 2011-ben indult Liget Budapest Projekt ma a kontinens legnagyobb léptékű, sokszorosan díjnyertes kulturális tartalmú városfejlesztési programja. Célja a budapesti, 100 hektáros Városliget átfogó fejlesztése, amely magába foglalja a park zöldfelületének és rekreációs funkcióinak, valamint a Liget évszázados intézményrendszerének megújítását és bővítését. A Városliget egy unikális, 200 éves tradícióval bíró, múzeumokat és kiállítóhelyeket, állatkertet, fürdőkomplexumot, jégpályát, cirkuszt, sportpályákat és játszótereket magába foglaló városi park, amely számos kikapcsolódási lehetőséget nyújt az ide látogatóknak. E városrész a Liget Projektnek köszönhetően a hagyományokat szem előtt tartva, de 21. századi elvárásoknak megfelelően újul meg, legyen szó a csaknem 120 éves Szépművészeti Múzeum impozáns épületének rekonstrukciójáról és modernizációjáról, vagy új épületek megvalósításáról, mint a 2022 elején megnyílt és már számos nemzetközi díjjal elismert, Sou Fujimoto japán tervező által megálmodott Magyar Zene Háza, a tavaly nyáron megnyílt Néprajzi Múzeum új, ikonikus épülete, vagy a közeljövőben felépülő, a Pritzker-díjas SANAA által tervezett Új Nemzeti Galéria épülete. Mindeközben a park zöldfelülete jelentősen bővül és minőségében megújul. A Magyarország történetében egyedülálló projekt megvalósításának félidejében vagyunk, de a történelmi léptékű vállalkozás eredményei már jól láthatók: az elmúlt két évben csaknem ötmillió látogató vette birtokba az új fejlesztéseket, a felújított, modernizált intézményeket, az újonnan emelt épületeket, valamint a megújult parkrészeket. A Liget Budapest Projektnek köszönhetően a Városliget, ez a több mint 150 éves múltra visszatekintő, de 21. századi módon megújult és kibővült kulturális negyed egy kiemelt helyet és vonzerőt fog biztosítani a magyar főváros számára az európai kulturális térképen.

Kedvet kaptál a Városligetbe látogatni? Itt minden információt megtalálsz hozzá: www.ligetbudapest.hu