Blogger Corner - HUNGEXPO

Blogger Corner

Kassay Tamás

Online kommunikációs ninja, utazó blogger, Ázsia szerelmese és wellness rajongó, a Spabook.net turizmus szakportál tulajdonosa, a Turizmusfejlesztők és Tanácsadók Szövetségének tagja, turizmus marketing témában meghívott előadó a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) gödöllői, valamint a Károly Róbert gyöngyösi campusán, a veszprémi Pannon Egyetemen és a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) Turizmus Club szakmai rendezvényén. Dolgozott Horvátország, Jordánia, Olaszország és Szlovénia országmarketingjén, valamint Zalakaros és Miskolc desztináció marketingjén is, a helyi élményekről, látnivalókról számos cikket, bejegyzést készített.

„Szenvedélyem a vendégélmény! Tanácsadóként segítem a szolgáltatókat abban, hogy növeljék vendégelégedettségüket, bloggerként pedig építem a márkájuk jó hírnevét és ismertségét.”

52 országban járt, kifejezetten szereti ázsia színeit és illatait, a keleti vendégszeretetet. Kalandos hátizsákos utazóként a 10 ágyas hostel szobákban és wellness bloggerként az 5 csillagos luxus szállodákban is otthon érzi magát. Kedvenc helyei Tajvan, Grúzia. Laosz mellett a Pesterzsébeti fürdő, de blogján megjelenő történetei immáron sok éve minden egyes nap utazásra csábítják a nagyközönséget és egyre jobb szolgáltatásra ösztönzi a szakmai követőket.

2024-ben az aktív turizmus rejtett veszélyeiről fog beszélni az Utazás Kiállítás Blogger Corner előadásában. A tőle megszokott humorosan lebilincselő stílusban fogja elgondolkodtatni mindazokat, akik eljönnek meghallgatni. A közönség garantáltan sok új tudással és felismeréssel fog gazdagodni, amivel saját utazásukat biztonságosabbá és élvezetesebbé tehetik.

Fedezzük fel együtt a legjobb gyakorlatokat, tippeket és trükköket, amelyek segítségével biztonságosan élvezheted aktív utazásaidat. Legyen szó bármilyen kalandról, a felkészültség kulcsfontosságú. Gyere el, és tanuld meg, hogyan teheted kalandjaidat biztonságosabbá és élvezetesebbé!

Tamás, alias Mr Spabook csatornái és elérhetőségei:

FacebookInstagramTikTokLinkedInTwitterPinterestWeboldal 


Szécsi László

Cápákkal úszás Bora Borán, alaszkai gleccsertúra, riói karnevál vagy éppen koalasimogatás Ausztráliában, mi a közös bennük? Ezekben az élményekben úgy volt részem, hogy még pénzt is kerestem közben.

Teacher Lucky néven már lassan 7 éve készítek videókat a világ minden tájáról a Beférek a bőröndbe? nevű YouTube-csatornámra, mely ez idő alatt az egyik legnézettebb hazai utazós csatornává nőtte ki magát, és az utak alatt nem csak szuper emlékekkel, de számos tapasztalattal is gazdagabb lettem. Az előadásom során olyan lehetőségeket fogok bemutatni nektek, melyekkel hónapokat, sőt éveket lehet külföldön tölteni, és a végén akár még több dollár, euró vagy maláj ringgit fog a zsebetekben csörögni, mint indulás előtt. Legyen szó külföldi munkáról, ingyenes szállásról vagy szponzorációs együttműködésről hatalmas márkákkal – mindent be fogok sűríteni abba az egy órába.

Ha azok közé tartoztok, akik nem csak azért utaznak, hogy számolják hány helyen jártak, vagy olyan tippeket kerestek, amelyekkel szó szerint százezreket spórolhattok egy út alatt, akkor találkozzunk az előadásomon, biztosan fogok tudni újat mondani!

Beférek a bőröndbe? elérhetőségei:

Youtube vlog: https://www.youtube.com/@beferekaborondbe
Instagram: https://www.instagram.com/beferekaborondbe.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/beferekaborondbe/
Honlap: http://beferekaborondbe.hu/


Patai Merci

Patai Mercédesz, az Én & Italy szerzője, blogján imádott országáról, a mesés Itáliáról ír már több mint 12 éve. Blogját gimnáziumi évei alatt kezdte el vezetni és bakancslistaként funkcionált. A blog az évek során kinőtte a személyes blog kereteit és ma tudományos ismeretterjesztő platformként működik, kiegészítve Merci sokszínű tevékenységeit.

Merci bejegyzéseiben igyekszik minél szélesebb perspektívából bemutatni a mesés Itáliát. Az ország emblematikus és rejtett kincsein túl fontos szerepet kapnak a helyi szokások, művészetek, sajátos ételek, a nyelv és a kulturális különbségek is.

Merci életében az olasz kultúra szereretete nem csak az utazásban mutatkozik meg, hanem hivatásában is. Tanulmányai és szakmai tapasztalatai is erősen kötődnek Olaszországhoz. Végtelen szenvedélyének köszönhetően 29 éves korára 5 diplomát szerzett, melyek közül mind az olasz és a magyar nyelv és kultúra közvetítéséhez és tanulmányozásához kötődik. Merci többek között Rómában és Firenzében tanult, ösztöndíjak keretében egyetemen és kulturális egyesületeknél dolgozott, magyar mint idegen nyelvet és olaszt tanított, fordított, módszertani cikkeket publikált, de volt au pair, szállodai recepciós és animátor is hosszú hónapokat és éveket eltöltve Olaszország nyolc pontján.

Jelenleg olaszt és magyar mint idegen nyelvet tanít online, fordít, utazási konzultációkat és előadásokat tart Olaszországról, idegenvezetőnek tanul, miközben utazási kalandjairól is posztol napi szinten követőinek. Merci az elmúlt évek alatt Itália kb. 260 városában járt.

Patai Merci elérhetőségei:

Instagram: https://www.instagram.com/mercipatai/
Facebook: https://www.facebook.com/mercinitaly
Weboldal: https://www.mercinitaly.com


FruMyLens/Fruzsi

„Sziasztok, Fruzsi vagyok, „utazós” nevemen FruMyLens. 19 éves voltam amikor 2 évre Amerikába mentem dolgozni. Ez idő alatt éreztem rá az utazás ízére, ott ragadott el ez a kalandos életmód. Azóta már nagyon sok országban jártam, kirándultam például Mexikóban, Ízlandon és Kanadában, dolgoztam Új Zélandon és Norvégiában. Tavaly elindítottam saját vállalkozásomat, utazási tanácsadóként személyre szabott útitervet készítek megbízóimnak.”

FruMyLens/Fruzsi elérhetőségei

Weboldal: www.frumylens.com
Instagram: https://www.instagram.com/frumylens
YouTube: https://www.youtube.com/@FruMyLens
TikTok: https://www.tiktok.com/@frumylens


360°bringa – Zárug Zita és Harkányi Árpi

Zita és Árpi már a nászútjukat se vették félvállról: négy évig kerékpároztak összesen 40 ezer kilométert 5 kontinens 46 országában. Ezek után nem meglepő, hogy három gyermekükkel is bringával indultak el az Adriai-tengerhez. Ám ezúttal már ebringára váltottak. Az előadásukon a rengeteg élmény mellett szó lesz a miértektől és a hogyanokról is: miért váltottak ebringára? A kezdeti félelmükkel szemben, miszerint „a rásegítés megöli a kalandot”, miért élték meg ezt pont fordítva? Miért kellett mégis négyüknek egyszerre tolni (a szakadó esőben) még az ebringákat is egy meredek fölfelén? Hogyan lehet 3 pici gyerekkel 1000 kilométert bringázni? …és még sok minden másról lesz szó, rengeteg az utazásokon készült fotóval fűszerezve. Az előadás végén örömmel válaszolnak a résztvevők kérdéseire is.

360°bringa – Zárug Zita és Harkányi Árpi elérhetősége

Facebook: https://www.facebook.com/cyclingthe360/


Bérczes Judy – Utazóanya

„Addig utazz, amíg nincs gyereked, mert utána már nem fogsz tudni.” – mondták nekem is régen.

Judy vagyok, Utazóanya, és az elmúlt öt évben összesen 39 országban jártam a három kisgyerekemmel és a férjemmel. Sátraztunk már a Szaharában, felfedeztük a mexikóvárosi street food-ot, és fürödtünk Izlandon geotermikus gyógyfürdőben.

Az eddigi legkalandosabb utunk azonban Argentínába vezetett, ahol felkerestük a világ hét természeti csodájának egyikét, az Iguazú-vízesést, fogócskáztunk sózemőn az argentin Andokban, és ettünk igazi argentin steak-et, mindezt és sok más kalandot három öt év alatti kisgyermekünkkel éltük át.

Az elmúlt években, főként az Instagram oldalamon nyújtok inspirációt és motivációt azok számára, akik babával, kisgyerekkel is szeretnének kimozdulni, élményt gyűjteni és világot látni.

Az előadásomon elmesélem, hogyan tudtunk négy kalandos hetet eltölteni Dél-Amerikában három kisgyermekünkkel.

Utazóanya elérhetőségei

Instagram: https://www.instagram.com/utazoanya/   
Weboldal: www.utazoanya.hu
Facebook: https://www.facebook.com/utazoanya
TikTok: https://www.tiktok.com/@utazoanya


Csutka István

Thru hike, azaz hosszú távú túrázás.

Világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvendő területe a túrázásnak. De miért nő ilyen mértékben ez az érdeklődés és valóban annyira izgalmas, látványos, élménydús, mint amit gondolnak róla a hosszú távú ösvényeken elindulók? No de akkor miért csak 20-25%-uk fejezi be ezeket az útvonalakat? Jelent-e előnyt az életkorunk, vagy a nemünk? Milyen nehézségei és buktatói vannak és főleg mit képes adni számunkra amiért a fizikai és mentális nehézségei és veszélyei ellenére is egyre többen vágnak bele életük valószínűleg addigi legnagyobb kalandjába?

A Blogger Corner előadásán erről fogok mesélni és igyekszem megmutatni nektek a thru hikerek életének minden apró momentumát, beleértve a mára szintén egyre nagyobb divattá váló ultrakönnyű túrázásig, hogy ha úgy döntötök, hogy belevágnátok, akkor a szépségei és az általa kapott élményeik miatt váljon életre szóló élménynek, ne pedig a negatívumai, vagy tragédiái miatt.

Az elmúlt esztendők során 45 országban jártam és a különböző túraútvonalakon több mint 20 000 kilométert megtéve koptattam rongyosra a megszámlálhatatlan túracipőmet. Mexikótól Kanadáig, Szíriától Szaúd-Arábiáig, Grönlandon át, vagy épp a hazai Országos Kék-Kör gyalogos rekordja során gyűjtött élményeimet igyekszem mind megosztani veletek. Tartsatok velem!

Camino Steve elérhetősége

Weboldal: www.caminosteve.hu


Papp Kristóf

Szenvedélyes utazó és TikTok tartalomgyártó vagyok, saját csatornámon kívül egy telekommunikációs cég csatornájáról is ismerős lehetek. 

Mindig nyitott vagyok új helyek felfedezésére és a kalandok megosztására. Szeretem a kihívásokat, nagyon sokszor próbáltam a lehető legolcsóbban kihozni az utazásokat. A legolcsóbb oda-vissza repjegy, amit vettem az 2.798 Ft volt Portoba, de Berlinbe konkrétan ingyen repültem. Úgy gondolom külföldi országokba szinte bárki el tud utazni, csak nem biztos, hogy ugyanazt értjük utazás alatt…

Országok, ahol már jártam: USA, Kanada, Svédország, Németország, Belgium, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Málta, Lengyelország, Szlovákia, Hollandia, Lettország, Ausztria, Egyesült Királyság, Csehország, Románia, Horvátország, Görögország, Finnország, Észtország, Izland, Törökország, Oroszország, Egyesült Arab Emírségek és Grúzia

Utazásaimról TikTok-on számolok be, de több felületen is megtalálható vagyok:

TikTok: http://tiktok.com/@kristofpapp
Instagram: http://instagram.com/kristofpapp/
YouTube: http://youtube.com/@kristoftravels/ 
LinkedIn: http://linkedin.com/in/kristóf/ 
Weboldal: http://utazztudatosan.hu/


Ertler Aliz

Ertler Aliz, grafikus, marketinges, a badacsonyörsi Wild Boar Cottage vendégház társtulajdonosa, és mindenekelőtt világutazó vagyok. A rendszerváltás évében érettségiztem, egy újsághirdetésnek köszönhetően 10 hetet töltöttem el az USA-ban, au pairként. Pécsett közgazdászként végeztem, ösztöndjjal Aarhusban, Dániában tanultam, majd több éven át éltem Amszterdamban, Moszkvában és Dubaiban. A világ 100 országában jártam. Menni kell! – Utazások a komfortzónán kívül Brazíliától Kamcsatkáig című könyvem 2023 október végén jelent meg, magyarul és angolul.

A könyv tematikája egyedi: 100 történet – 40 ország – 32 témakör ABC sorrendben

Anyukám, Bicikli, Cirkalmas, Csodaszállások….. Vasút, Wellness, Zsibvásár…. és Badacsonyörs

A könyv olyan országokról szól, amik a köztudatban veszélyesek, koszosak, drágák, érdektelenek vagy csak rossz infraktruktúrával rendelkeznek. Személyes történeteim mindennapi és kevésbé mindennapi témákról egyaránt szólnak, amin keresztül megtapasztalhatjuk, hogy mennyire mást jelent ugyanaz a dolog mondjuk Kolumbiában, Madagaszkáron vagy éppen Indonéziában, és pont a másság miatt mennyire érdekes a mi kis világunk. Népszerű úticélokról is írok, de szokatlan megközelítésben, pl. bor Thaiföldön vagy modern művészeti galériák Dubaiban. A könyv zárszavában végigjárom a témák nagy részét lakóhelyem, Badacsonyörs vonatkozásában is.

35 év utazás során megélt élményeim, tapasztalataim, történeteim nemcsak azok számára érdekesek, akik szeretnék mélyebben megismerni más országok és kultúrák sokszínűségét, értékeit, hagyományait, felfedezésre, kihívásokra, kalandokra, új élményekre vágynak, szívesen tudnak meg többet Földünk vadvilágáról, erdeiről, sivatagjairól, hegycsúcsairól és tavairól, de azoknak is, akik különféle korlátok vagy döntések miatt nem utaznak, a történetekkel képzeletben bejárhatják a világot. Főként nem a nagy látványosságok mentén járom a világot, hanem a mindennapi, apró csodákat mutatom be és a hogyan lehetséges ez kérdésre is remélhetőleg több választ is adok előadásom során.

A könyv jelentősége abban rejlik, hogy foglalkozik az előítéletekkel, amelyek gyakran félelemhez, gyűlölethez és erőszakhoz vezethetnek.

Weboldal: www.mennikell.hu