45. UTAZÁS KIÁLLÍTÁS
SAVE THE DATE
2023. február 23-26.

Elindult a jegyvásárlás

Élje át újra 2022 legjobb pillanatait!

Kiállítói jelentkezés


Hazánk elsőszámú turisztikai kiállítása újra várja az utazás szerelmeseit

Egy hónap múlva nyílik meg 45. alkalommal az Utazás kiállítás a Hungexpo-n, hogy találkozóhelyet biztosítson mindenkinek, akinek az utazás a szenvedélye.

A kiállítás február 23-26. között várja a látogatókat a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ legnagyobb, 20.000 négyzetméteres pavilonjában, ahova közel harminc országból érkeznek a kiállítók.

Aki járt már az Utazás kiállításon, az tudja, hogy a rendezvény egy négy napon keresztül zajló élettel teli, nyüzsgő, színes forgatag, ahol számos ország kultúrája, vallása, látnivalói és ízei találkoznak azzal a céllal, hogy mindenki megtalálhassa azt, ami számára az álom utazást jelenti. Épp ezért az Utazás kiállítás minden évben kiemel egy hazai térséget és egy külföldi országot, melyet az érdeklődők jobban megismerhetnek. Idén a belföldi díszvendég a BalatonBike365 – Bringázz egész évben a Balaton környékén! A külföldi díszvendég pedig nem más, mint az egzotikus úticél Madagaszkár.

Az idei évben a rendezvény egy kulturális díszvendéget is bemutat, amely nem más, mint a Liget Budapest Projekt, amely Európa legnagyobb, rangos nemzetközi díjakkal elismert kulturális tartalmú városfejlesztési projektje, melynek köszönhetően a Városliget 2023-ra élhetőbb, a mostaninál jóval zöldebb és korszerűbb, park lesz.

A kiállításon minden utazásra inspirál, legyen az a kiállítók egyikének standja, a Járatlan Utakon Fesztivál előadásainak semmihez sem fogható hangulata vagy a kiállítás színpadának zenés, táncos vagy akár beszélgetős műsora.

A kiállítók bemutatkozása mellett ismét számos szakmai és nagyközönség programmal is készülünk, melyek között újdonságok és visszatérő nagysikerű elemek is helyet kapnak.

Szintén visszatérő program a Blogger Találkozó, mely szombaton és vasárnap várja az érdeklődőket a legismertebb hazai utazó bloggerekkel, akik személyesen beszélnek élményeikről, kalandjaikról a színpadon. A kiállításon az utazás minden formája megismerhető lesz a hátizsákos túrák élménybeszámolóitól kezdve a lakókocsis, lakóautós utazásokig, melyek a kiállítás jelentős részét elfoglaló Karaván Szalonon várják az érdeklődőket.

Nem marad el az Afrika Expo Budapest sem, mely Közép-Kelet Európa egyetlen négy napos Afrika tematikus fóruma, és a kiállítással egyidőben zajlik a Budapest Boat Show is, az ország legnagyobb hajókiállítása több mint 75 vitorlás, motoros és elektromos hajóval.

Új programmal is bővül az Utazás kiállítás, ugyanis most először egy fesztivál sziget is lesz a rendezvényen, amelyen több hazai fesztivál is bemutatkozik, valamint különleges promócióval is készülnek a látogatóknak. 500 db Sziget hetijegyet ajánlanak fel diák áron és napijegyet is nyerhetnek az érdeklődők.

A legnagyobb újdonság a 2023-as kiállításon az E-Bike Test&Show, ahol az érdeklődők E-Bike-okat próbálhatnak ki egy külön erre a célra épített pályán, valamint olyan magyar biciklis tehetségekkel is találkozhatnak, mint Valter Attila és Vas Blanka. Az E-Bike Test&Show célja, hogy egy szélesebb közönség ismerje meg ezt az egyre népszerűbb eszközt. 


VISSZATEKINTÉS

Március 3-6. között 27 ezren látogattak ki a 44. Utazás és a 30. Budapest Boat Show kiállításra a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központba. A négy napos rendezvény egyik fő tanulsága, hogy bár a koronavírus-járvány erősen megtépázta a turisztikai ágazatot, erősödni tudott a belföldi turizmus és a hajóvásárlási kedv. Az idei kiállítás központi témája a turizmus újraindítása és a biztonság volt. Bővebben: ITT