Nagyközönség programok

Blogger Találkozó
A pavilon – Blogger Meeting Point
február 29-március 1.

A hétvégi napokon várja az érdeklődőket, utazókat és a rajongókat a Blogger Találkozó. A Blogger Meeting Point-on megrendezésre kerülő programon ismert hazai bloggerek tartanak előadásokat, úti- és élménybeszámolókat a közönségnek, akik nem csak személyesen ismerhetik meg kedvenceiket, de hasznos utazási tippeket és tanácsokat is kaphatnak.

10. Járatlan Utakon Fesztivál
A pavilon

február 29-március 1.

Az Utazás kiállításon ünnepli jubileumi, 10. alkalmát a független és extrém utazók legjelentősebb hazai eseménye, a Járatlan Utakon Fesztivál. Itt a látogatók számtalan előadás és kerekasztalbeszélgetés során ismerhetik meg a különböző országok, desztinációk izgalmas kultúráját, szokásait, helyszíneit, hiszen hazai és külföldi másként utazók, az ország ismert utazási bloggerei gyűlnek össze erre a hétvégére a világ minden részéből, hogy megosszák történeteiket és tapasztalataikat az utazni vágyó kíváncsi közönséggel.

Aktív Magyarország Sziget
A pavilon 212B

február 27-március 1.

A nemzetközi trendeknek megfelelően a kiállítás egyik központi témája az aktív kikapcsolódás. Nem véletlen, hogy már harmadik alkalommal rendezik be az Utazáson az Aktív Magyarország Szigetet. A több standból álló együttes idén négy aktív kikapcsolódási forma köré szerveződik: a kerékpározás, a gyalogtúrázás, az evezés és a nyaralóhajózás. A szigeten négy napon keresztül változatos programok zajlanak; lesz fotófal, evezős ergométer, Tour de Hongrie Bringapárbaj; a látogatók ékszereket, kulcstartót készíthetnek majd kerékpáralkatrészekből, és megismerkedhetnek a hajózáshoz elengedhetetlen kötélcsomózási technikákkal is.

Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Kft.
A pavilon 212C

február 27-március 1.

A Nemzeti Sportügynökség standján bárki végigkerékpározhat a Giro d’Italia útvonalán, megtekinthetik a felmatricázott Giro d’Italia vontatókamiont, vagy különleges, témához illeszkedő fotókat készíthetnek. A szerencsésebb látogatók ráadásul kisebb ajándékokkal gazdagodhatnak a szerencsekerék játéknál!

Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram
A pavilon 307B
február 27-március 1.

A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram standján bemutatkozik a 34 megújuló műemlék. A csütörtöki napon a majki Kamalduli Remeteség, pénteken a tatai Esterházy-kastély, szombaton az Edelényi Kastélysziget és a somogyvári Szent László Emlékhely, majd vasárnap az ozorai Pipo-várkastély műemléki kínálatával, programjaival ismerkedhetnek meg a látogatók.

Karaván Szalon
A pavilon
február 27-március 1.

Minden korábbinál nagyobb területen várja a látogatókat a Karaván Szalon az Utazás kiállításon belül. 2.600 négyzetméteren 75 lakókocsi és lakóautó mutatkozik be, felvonultatva a legszélesebb hazai kínálatot a témában. A karavánozás szerelmesei nem csupán magukkal a járművekkel ismerkedhetnek meg, de megtalálják a kapcsolódó szövetségeket is, és hosszasan válogathatnak a kiegészítők vagy kempingfelszerelések között!

Momentán Társulat
A pavilon – Nagyszínpad

február 29.

A legutóbbi nagy sikerre való tekintettel ismét fellép az Utazás kiállítás nagyszínpadán a Momentán Társulat! Az előadás minden alkalommal a közönség bevonásával, a nézők ötletei alapján születnek, így ismét egy egyedi és megismételhetetlen előadásban vehetnek részt a látogatók!

Színpadi programok
A pavilon – Nagyszínpad

február 28-március 1.

A kiállítás nagyszínpada, a megszokott módon, péntektől kezdve három napon át színes forgataggal várja az utazás szerelmeseit, zenés, táncos és gasztro előadásokkal!

9. Afrika Expo Budapest
A pavilon
február 29-március 1.

2020-ban ismét visszatér az Utazás kiállításra az Afrika Expo Budapest, mely máig Közép-Kelet Európa egyetlen, első, ezáltal legexkluzívabb négy napos nemzetközi Afrika tematikus fóruma. A rendezvény sikere 2011 óta töretlen, ez idáig 295.000 látogató volt kíváncsi a 26 afrikai ország képviseletében részt vevő 158 cégre, szervezetre.

Budapest Boat Show
G és F pavilon

február 27-március 1.

Az Utazás kiállítás 2020-ban ismét Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötőjével, a hajózás és vízi sportok szezonnyitó rendezvényével, a Budapest Boat Show-val egy időben kerül megrendezésre. A kiállítás – a tavalyinál 1000 négyzetméterrel nagyobb alapterületen – 7100 négyzetméteren, csaknem 130 vitorlással, motoros és elektromos hajóval, számos eszközzel és kiegészítővel várja az érdeklődőket a szomszédos G és F pavilonban.

A Budapest Boat Show-ra a legjelentősebb magyar és külföldi hajómárkák hozzák el újdonságaikat, emellett bemutatkoznak a legkeresettebb hajómotorok és technikai felszerelések, navigációs műszerek, tartozékok, életmentő felszerelések, hajóépítő anyagok, jet-ski, vízisí, wakeboard felszerelések és márkák. A látogatók továbbá megismerhetik a kikötői szolgáltatásokat, a legnagyobb hajóbiztosítással és bérléssel foglalkozó cégek kínálatát.

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!