Blogger Corner

Szécsi László

A Beférek a bőröndbe? Youtube-csatorna készítője, Szécsi László – azaz Teacher Lucky – az elmúlt évek során öt kontinensen is dolgozott. Előadása során Ázsia, azon belül is a Kínában töltött másfél év lesz a fókuszban, így mesélni fog többek között a helyi munkakörülményekről, a kínai emberek meghökkentő szokásairól, érdekes ételekről, és utazási tanácsokból sem lesz hiány.

Beférek a bőröndbe? elérhetőségei:

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC5UaXuMc00zwxvjzCSw4KGw
Instagram: https://www.instagram.com/beferekaborondbe.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/beferekaborondbe/
Honlap: http://beferekaborondbe.hu/


Harmincz Rita

A sárga ruhás lány néven vezeti utazó blogját immáron 8 éve.  Akkor vált mások számára a története érdekessé, amikor mindent maga mögött hagyva elindult Délkelet-Ázsiába utazni egy egyirányú repjeggyel. Rita egyedül utazott és tapasztalatait, ismereteit másokkal is megosztotta. Az évek során ideje nagy részét Indonéziában töltötte, erről később könyvet is írt.
Utazása még mindig tart, csak folyamatosan átalakul. Kezdetben egyedül, majd párral, most már gyerekkel családostul utaznak. Egyéni vállalkozóként könyveket ír és ad ki, és idegenvezetőként is dolgozik. Ahogy ő mondja az utazás a hobbija és a munkája is egyben, a szenvedélye, a hivatása, az írás pedig terápia számára.

Harmincz Rita, A sárga ruhás lány elérhetőségei:

YoutubeFacebookWeboldal


Szombati Orsi

Szombati Orsi vagyok, utazó blogger, a Traveladdict.hu oldal alapítója. Világéletemben szerettem utazni, azonban egy daganatos betegség miatt teljesen felfordult az addigi életem. Rájöttem, hogy élményeket szeretnék gyűjteni tárgyak helyett, és hogy szeretném látni az egész világot, felfedezni annak láthatatlan részeit is. Amikor ugyanis utazom, akkor érzem a leginkább, hogy élek, és erre kaptam egy második esélyt az élettől. 

A világ 57 országában és több száz városában jártam, de a hangsúly a világ felfedezésén és megélésén van, nem pedig a látnivalók kipipálásán. Az utazás mellett a búvárkodás is az életem szerves részét képezi, és ha tehetem, kombinálom a kettőt. Az elmúlt években jártam Borneó és Indonézia varázslatos dzsungeleiben és peremvidékein. Merültem Norvégiában gyilkos bálnákkal a jeges vízben, míg Szudánban pörölycápákkal találkoztam. Természetjáróként pedig nemcsak a Kaukázus 3000 méteres hegyei közt túráztam, de végigjártam egy év alatt első nőként Magyarországon a teljes kékkör 2600 kilométeres vonalát is. 

Szombati Orsi elérhetőségei

Weboldal: https://traveladdict.hu
Instagram: instagram.com/traveladdict.hu
Facebook: facebook.com/traveladdict.hu
TikTok: tiktok.com/@traveladdict.hu


Szilágyi Ági

Sziasztok! Ági vagyok, és az utazás a legnagyobb szenvedélyem. Mindig is úgy gondoltam, hogy az élményekért érdemes igazán élni, és ennek érdekében mindent meg is teszek: főállású munka mellett már 51 országban jártam az évek során, és rengeteg emléket szereztem a világ minden tájáról. Az utazás és annak megtervezése az, ami még a legszürkébb hétköznapokon is mosolyt csal az arcomra. 
Az utazásaimat másokkal is megosztom és igyekszem hasznos tippeket adni azoknak, akik még nem gyakorlottak az utazásban. Néhány éve nagyon aktív vagyok különböző social media felületeken, megtalálhatsz Instagramon, Facebookon, Tiktokon, és blogom is van természetesen. Sokat köszönhetek a bloggerkedésnek és social mediának: együttműködéseim során utaztam már Jordániába, Horvátországba, Berlinbe, Etiópiába, valamint részt vettem két hajóúton is (Földközi-tengeren és Közel-Keleten). Voltak együttműködéseim szálláshelyekkel, utazással kapcsolatos cégekkel, és a repülőtérrel is. 

Tavaly május óta egyéni vállalkozó vagyok, utazási tanácsadással foglalkozom és főként olyan embereknek segítek utazni, akik még sosem repültek és teljesen ismeretlen számukra ez a világ. Fantasztikus érzés számomra, hogy hozzájárulhatok ahhoz, hogy minél többen kezdjenek el utazni és élményeket gyűjteni. 
Mindezek mellett turisztikai technikus képzésre is járok, melynek elvégzése után akár hivatásos utazásszervezőként is dolgozhatok. Szóval azt hiszem elmondhatom, hogy az utazás az életem. Számomra több, mint egy hobbi, megszámlálhatatlanul sok időt töltöttem eddig utazás-tervezéssel, repjegykereséssel, szállásfoglalással – dehát ez az, ami értelmet ad a szürke hétköznapoknak. 

Szilágyi Ági elérhetőségei:

Instagram: https://www.instagram.com/agi.travels/
Tiktok: https://www.tiktok.com/@agi.travels
Facebook: https://www.facebook.com/utazasakobon/
Weboldal: https://utazasakobon.hu/


Till Anilla

A Föld környezetének védelme és minél átfogóbb megismerése a szakmám és a hobbim egybeforrva. Végzettségem szerint fenntartható kommunikációs szakértő vagyok, 2021 szeptembere óta pedig akadémiai környezetben kutatom a bolygóegészség retorikáját mint PhD hallgató.

2018 óta rendszeresen beszámolok a bolygón átélt kalandjaimról, különböző kultúrákban eltöltött tapasztalataimról, fenntarthatósági tippekről és természetesen kedvenc utazási formámról, a hosszútávú túrázásról. A YouTube csatornámat kedvenc északi-sarkköri élményem, a svalbardi utazásom után indítottam.
Azóta meséltem már négy nyáron át legnagyobb kihívásaimról, a Spanyolországot, Magyarországot, Svédország számi területét és a Hollandiát átszelő túráimról, hátizsákos utazásaimról Amerikától Európáig, és persze arról, hogy hogyan tehetjük mindezt egy természetfókuszú, fenntarthatóan holisztikus szemlélettel.

Till Anilla elérhetőségei:

Weboldal: https://tillanilla.com
Youtube: https://www.youtube.com/c/TillAnilla/
Instagram: https://www.instagram.com/anilla.till/
Facebook: https://www.facebook.com/anilla.till


Kassay Tamás

Online kommunikációs ninja, utazó blogger, Ázsia és a fürdők szerelmese, a Spabook.net turizmus szakportál tulajdonosa, a Turizmusfejlesztők és Tanácsadók Szövetségének tagja, turizmus marketing témában meghívott előadó a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) gödöllői, valamint a Károly Róbert gyöngyösi campusán, a veszprémi Pannon Egyetemen és a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) Turizmus Club szakmai rendezvényén. Dolgozott Horvátország, Jordánia, Olaszország és Szlovénia országmarketingjén, valamint Zalakaros és Miskolc desztináció marketingjén is, a helyi élményekről, látnivalókról számos cikket, bejegyzést készített.

„Szenvedélyem a vendégélmény! Tanácsadóként segítem a szolgáltatókat abban, hogy növeljék vendégelégedettségüket, bloggerként pedig építem a márkájuk jó hírnevét és ismertségét.”

48 országban járt, kifejezetten szereti ázsia színeit és illatait, a keleti vendégszeretetet. Kalandos hátizsákos utazóként a 10 ágyas hostel szobákban és wellness bloggerként az 5 csillagos luxus szállodákban is otthon érzi magát. Kedvenc helyei Tajvan, Grúzia és a Pesterzsébeti fürdő, de blogján megjelenő történetei immáron sok éve minden egyes nap utazásra csábítják a nagyközönséget és egyre jobb szolgáltatásra ösztönzi a szakmai követőket.

2023-ban a turizmus fenntarthatóságáról fog beszélni, az Utazás Kiállítás Blogger Corner előadásában. A tőle megszokott humorosan lebilincselő stílusban fogja kiforgatni a világot a sarkaiból és alaposan elgondolkodtatni mindazokat, akik eljönnek meghallgatni. A közönség garantáltan sok új tudással és felismeréssel fog gazdagodni. 

Tamás, alias Mr Spabook csatornái és elérhetőségei:

FacebookInstagramTikTokLinkedInTwitterPinterestWeboldal 


Patai Merci

Az Én & Italy szerzője, Merci imádja a világot, de a nagy szerelme a mesés Itália. Lassan már tíz éve annak, hogy először Olaszországba költözött, azóta az ország nyolc különböző pontján élt és több mint 215 olasz várost látogatott meg.

Blogján kalandokkal teli hétköznapjairól és a mesés csizmán folytatott barangolásairól, alacsony költségvetésű utazásairól ír. Bejegyzéseiben igyekszik minél szélesebb perspektívából bemutatni a mesés Itáliát. Az ország emblematikus és rejtett kincsein túl fontos szerepet kapnak a helyi szokások, művészetek, a sajátos ételek, a nyelv és a kulturális különbségek is.

Patai Merci elérhetőségei:

Instagram: https://www.instagram.com/mercipatai/
Facebook: https://www.facebook.com/mercinitaly
Weboldal: https://www.mercinitaly.com