Díszvendégek 2020

Belföldi díszvendég – Eger és térsége

Ezeréves történelem, barokk környezet, finom borok, színes programok – Eger minden magyar ember szívében kitüntetett helyet foglal el. 

Magyarország kedvenc városa elismerésre méltóan sokat fejlődött az elmúlt években, lépten-nyomon vár ránk valamilyen újdonság. 

A díszvendég standján a város térsége is bemutatkozott, hogy az egri vakáció még tartalmasabban telhessen.

A város és térsége standján színes programok várták a látogatókat. Minden nap zajlott borkóstoltatás az Egri Borvidék boraiból, de megízlelhetők voltak a Hatvany Serfőzde világos, barna és búza sörei is. A kóstolást követően a látogatók virtuális sétára indulhattak a városban, fotózkodhattak az egri vitézekkel vagy részt vehettek a város által szervezett nyereményjátékon.

Külföldi díszvendég – Olaszország

„A magyar turisták által kedvelt országunk, Olaszország örömmel vállalja el az Utazás kiállítás külföldi díszvendégségét. Tájaink szépsége, tengerpartunk, napfényes klímánk, jellegzetes olasz konyhánk, kitűnő síelő helyeink és hegyvidéki szállodáink mellett az Utazás 2020 kiemelt témája a kulturális- és vallási turizmus országunk további értékes vonzerejét is lehetővé teszi bemutatni. A kiállításon a történelmi városainkra, műemlékeinkre és zarándokhelyeinkre is szeretnénk felhívni a látogatók figyelmét.” Terjék Máté, Enit Budapesti Képviseleti Iroda