Blogger találkozó

Találkozz ismét kedvenc utazó bloggereddel az Utazás kiállításon a Blogger Meeting Point helyszínen, és hallgasd meg élménybeszámolóikat tanácsaikat!

Programok

2020. február 29., szombat

10.30 – 11.00 Navigátor
Kamerával a Föld körül.

11.30 – 12.20 A sárga ruhás lány
Beszélgetés a sárga ruhás lánnyal indonéziai utazásokról

12.30 – 13.20 Talpalatnyi történetek
Beszélgetés a felelősségteljes utazásról.

13.30 – 14.20 SztereoTrip – az utazási podcast
Kerekasztalbeszélgetés
Utazós Brandek – Mi a sikerük titka?

14.30 – 15.20 Én & Italy
Séta az olasz Riviérán – Toszkánától a francia határig

15.30 – 16.20 Spabook.net
Mindent a szállásfoglalásról (tippek, buktatók, reklamációk)

16.30 – 17.20 Nar Gourmet
Dél-Kelet Törökország rejtett kincsei, avagy az egykori Észak-Mezopotámia gasztronómiai öröksége

2020. március 1., vasárnap

10.30 – 11.20 Vándorboy
Kultúrák összehasonlítása egy világutazó szemével.

11.30 – 12.20 A Keletiből Hongkongba
Miért menjünk Közép-Ázsiába? – Az isztánok legszebb tájai

12.30 – 13.20 SztereoTrip – az utazási podcast és Plankó Gergő
Vifon Beach: Kelet-Indonézia

13.30 – 14.20 Nagyutazas.online/Petra
A török ünnepek nyomában. Miért érdemes a ramadán és az áldozati ünnep alatt a Közel-Keleten utazni, mire kell ilyenkor figyelni.

14.30 – 15.20 alomutazo.hu
Baku: az új Dubai a Kaszpi-tenger partján!

15.30 – 16.20 NagyNiki
Az utazó bloggerkedésről kendőzetlenül – Nagy Niki lifestyle & travel blogger őszinte beszámolója a blogolás előnyeiről és hátrányairól

Bloggerek bemutatkozása

A Keletiből Hongkongba

A Keletiből Hongkongba Facebook-blog szerzőjeként 75 országban voltam, sokszor vonattal. Bejártam például Észak-Koreát, Iránt, Oroszországot, Kínát, az isztánokat, Egyiptomot.
Ha Önt is érdekli a kelet, az emberek, a történelem és a kultúra, találkozzunk az Utazás kiállításon és ITT.

A sárga ruhás lány

Harmincz Rita vagyok, világutazó. Öt évvel ezelőtt indultam el Ázsiába, hogy úgy utazhassak, hogy ne legyen semmim, csak időm. Négy hónapnyi folyamatos hátizsákos utazás után, átszelve Délkelet-Ázsia országait szinte észrevétlenül csöppentem Balira, egy apró halászfaluba hogy őrizzem valakinek a házát egy hónapig. Az egy hónapból aztán sokkal több lett, a Sziget azonnal magába szippantott. Bár kezdetben az időm nagy részét Balin töltöttem, ma már Indonézia szigeteit járom, hogy megismerjem ennek a sokszínű országnak a kultúráját, ősi szokásait, és az itt lakók természethez közeli életét. Erről és sok minden másról is írok a blogomban, könyveimben, vagy mutatom be a videóimban. 

alomutazo.hu

L. Kelemen Gábor világutazó újságíró 111 országban járt eddig, ő jegyzi az alomutazo.hu utazási blogot, amelyet már 3 éve ír. Az alomutazo.hu a luxus világába kalauzol el, közel 500 utazási cikk olvasható és több ezer utazási fotó látható a blogon, amelyhez a facebook.com/alomutazo social media felület csatlakozik.

Én & Italy

Merci vagyok, olasz irodalom és olasz-magyar interkulturális tanulmányok szakos bölcsész, olasz és magyar mint idegen nyelv szakos tanár, utazási blogger.
Imádom a világot, de a nagy szerelmem a mesés Olaszország. Lassan már 6 éve annak, hogy először Olaszországba költöztem, azóta az ország 4 különböző pontján éltem és közel 200 olasz várost látogattam meg.  Blogomon a kalandokkal teli hétköznapjaimról és a mesés csizmán folytatott barangolásaimról, alacsony költségvetésű utazásaimról írok.

NagyNiki

Niki sok éve működteti jelenleg több, mint 44.000 követési táború @nikinagyniki néven futó Instagram oldalát, ami eredetileg fashion blogként indult, majd az évek alatt részben átcsapott utazó bloggá is. Bárhol jár családilag ill. a barátaival, mindenhol igyekszik olyan színes és különleges tartalmakat gyártani, ami mellett nem lehet csak úgy elmenni. Együttműködött már 5*-os szállodákkal, továbbá Görög-tengeri hajóutazást szervező ügynökséggel is. Fő szempontja egy olyan egyedi képi világ megteremtése, ami által olvasói/követői kedvet kapnak az adott helyhez, az adott pillanatok megéléséhez, ám olykor vannak “áldozatok” is , amiket akár neki, akár a környezetének meg kell hoznia, hogy mindez megvalósulhasson!  Mi is zajlik egy csillivilli travel kép megteremtésének a színfalai mögött? Milyen trükköket használnak a bloggerek egy utazási illúzió megteremtéséhez? Ebből kapunk egy eddig még soha fel nem fedett betekintést legfőképp saját ill. akár más bloggerek tapasztalatait is felhasználva.

nagyutazas.online/Petra

Baricza Petra vagyok, a Nagy utazás blog (nagyutazas.online) szerzője. 23 évesen költöztem ki a török fővárosba, mert beleszerettem egy helyi férfiba. Nekem a Közel-Kelet nem egy pipa volt a bakancslistámon, hanem az életem.
9 évet töltöttem Ankarában, ahol elvégeztem több tanfolyamot, volt saját vállalkozásom, dolgoztam menekültekkel és diplomatákkal. Mindeközben megtanultam a nyelvet, megszereztem a török állampolgárságot, átéltem két költözést, egy házasságot, egy válást, terrortámadások hatásait és egy katonai puccskísérletet.
2017 őszén rengeteg élménnyel és két fekete macskával jöttem vissza Magyarországra, de nem estem át újra kultúrsokkon. A buborék, amiben felnőttem, addigra már régen kipukkant. Ma már nem nemzetekben vagy országokban gondolkodom, hanem emberekben.

Nar Gourmet

Tóth Ágnes 15 éve dolgozik török kulturális területen. 4 éve alapította a Nar Gourmet márkát, amellyel célja, hogy főzőkurzusokon, reggeliken, tematikus vacsorákon és törökországi gasztroutakon keresztül bemutassa a török gasztronómia sokszínűségét!

Navigátor

Csapó Andrást mióta csak él két dolog foglalkoztatja igazán; a természet és a távoli kultúrák feltérképezése. 2015-ben indult világgá, hogy felfedezze Ázsiát. Az élménydús utazás rádöbbentette, hogy ez az élete értelme. Megalapította saját brandjét a Navigátort. Ennek 3 fő alappillére az utazás, fotózás és filmezés.
2017- ben Egyetemi tanulmányai után visszaköltözött egy évre Balira és két társával leforgattak egy négy részes dokumentumfilm sorozatot Indonézia törzseiről, amely a tévéképernyőkön is fut „Indonézia 4 arca” néven. Ennek egyik epizódját Balin is levetítették a Kreatív Gazdasági Világkonferencián.
Emellett fotósként bejárta Dél-Kelet-Ázsia főbb állomásait és karcolta Afrika és Dél-Amerika felszínét is. 28 éves korára már járt 4 kontinens 30 országában.
Legutóbbi projectjében harmadmagával forgatott egy dokumentumfilmet az elefántok és a turizmus kapcsolatáról Thaiföldön, Chiang Mai régiójában.

Spabook.net

Kassay Tamás – Spabook – hátizsákos wellness világjáró, első spablogger. Szeretem a kalandokat, ezért hátizsákkal járom a nagyvilágot. Szenvedélyem a fürdőzés, történjen az természetes élövízben, vagy a legmodernebb, extrém medencék valamelyikében. A tengernyi víz mellett szomjazom a tudásra, és mindazt, amit az utam során tanulok, szeretem megosztani. Utazó lelkű olvasóim számára szívesen segítek utazási kérdésekben, útvonaltervezésben, szállásfoglalásban. Fürdőzést szerető követőimmel pedig személyesen is találkozunk a Spabook Fürdőtúrákon.
Kedvenc térségem Délkelet-Ázsia, életreszóló élményekkel gazdagodtam Grúziában, ébredtem egy 16 házból álló faluban a Kaukázus magas hegyei között Azerbajdzsánban, aludtam Shinkansen vonaton Japánban, fürödtem forró vizes forrásban Ausztráliában és úsztam a világ legmagasabb medencéjében Hong Kongban. Szívesen mozgok Európában is, különösen ha Olaszország az úticél, de a távoli helyek mellett itthon is szívesen járok vidéki városokba. Örömmel osztom meg ezeket az élményeimet a Spabook-on képek, videók és írások formájában.

SztereoTrip – az utazási podcast
Deák Dóra, Novák Zsombor, Somodi Dániel

Plankó Gergő a 444.hu újságírója, a méltán népszerű Vifon Beach szerzője. Sajátos stílusú blogján keresztül végigkísérhettük ázsiai utazását. A SztereoTrip interjúja során Indonézia egy kevésbé ismert részére kalauzol el minket. 
A SztereoTrip Magyarország első, 2018 óta működő utazási podkasztje. Egy újszerű platform, melynek célja, hogy a világból hazahozzunk egy szeletet olyan utazók elbeszélései segítségével, akik jól ismerik más országok kultúráját és népeit, ezáltal elősegítve a kultúrák közötti megértést és elfogadást. Fontosnak tartjuk azt is, hogy hasznos tippeket, útmutatót adjunk a most útnak indulóknak és egy óra képzeletbeli utazást azoknak, akik éppen nincsenek úton. Kéthetente kedden várunk titeket új epizódokkal, közösségünkben pedig minden utazós kérdésre szívesen válaszolunk.

Talpalatnyi történetek

Kocsis Dóra és Németh Edvárd, a hulladékmentes utazás és életmód hazai úttörői, a Talpalatnyi törétnetek blog szerzői. Mesélnek és kérdezhetitek őket nem csak arról, hogyan tudnak szinte teljesen hulladékmentesen utazni és milyen apróságokra érdemes figyelnünk, ha felelős utazókká szeretnénk válni, hanem arról is, hogy vágtak neki egy éves nászútjuknak és hogyan fejleszthet egy párkapcsolatot az utazás. 51 országban szerzett tapasztalataikból osztanak meg praktikus tanácsokat az Utazás Kiállításon. 
Pár évvel ezelőtt, friss házasként vágtunk neki először, két kis hátizsákkal a nagyvilágnak. A világban szerzett tapasztalataink nem csak nyitottabbá, elfogadóbbá tettek minket, hanem gyökeresen megváltoztatták életmódunkat. Mostanra a hulladékmentes és tudatos életmód ugyanolyan hangsúlyos történeteinkben, mint az utazás. Első teljesen hulladékmentes utazásunkba 2017-ben vágtunk neki, ahol 10 nap alatt mindössze 45 gramm hulladékunk keletkezett. Fontos számunkra, hogy minél több időt töltsünk helyiekkel és megismerjük az ő világlátásukat. Ezekről a tapasztalatokról és meglátásokról beszélgethettek velünk. Szívesen adunk tippeket, tanácsokat és az asztalunknál megnézhetitek milyen alternatívákkal készülünk és milyen eszközöket viszünk magunkkal, hogy utazás közben is a lehető legkevesebb hulladékot termeljük.

Vándorboy

Csonka Gábor (vandorboy.com) világutazó, blogger. Eddig 156 országban járt független utazóként, és 12 évig folyamatosan utazott hátizsákosként. 
Terepismeretét több irodánál is kamatoztatta, rengeteg programot írt és vezet számukra.  
Buddhista Főiskolán tanult vallásfilozófiákat, majd reklám és marketing managerként is végzett, A Járatlan Utakon Fesztivál kitalálója és főszervezője. 

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!