Díszvendégek

Az Utazás kiállításon minden évben kiemelten foglalkozunk egy hazai és határon túli térséggel, hogy látogatóink részletes betekintést nyerhessenek a terület szépségeibe, különlegességeibe.

Belföldi díszvendég:
Veszprém-Balaton 2023. Európa Kulturális Fővárosa
205A

Királyi múlt, sok-sok történet, innovatív és dinamikus jövőkép, színes programok.

„Az Európa Kulturális Fővárosa címet Veszprém megyei jogú város nyerte meg, bevonva a város és a régió intézményeit, kulturális színterének szereplőit és civil szervezeteit. A VEB2023 EKF program alapvető gondolata, hogy céljainkat csak a közösség erejével tudjuk elérni. Minden projekt és esemény kapcsán törekszünk arra, hogy intézményekkel, civil szervezetekkel, önkormányzatokkal közösen gondolkodjunk, emellett pedig fontos, hogy a VEB2023 iránt érdeklődőket is egy közösségé formáljuk, hogy együtt alakíthassuk az előttünk álló éveket. Projektjeink során kiemelt figyelmet fordítunk a társadalmi- és környezeti fenntarthatóságra. Kis lépésekben, tanító jelleggel dolgozunk a látogatóbarát szemlélet és családbarát programszervezés megteremtéséért és az eseményeink környezeti terheinek minimalizálásáért.” – Markovits Aliz, Vezérigazgató VEB2023 EKF

Külföldi díszvendég:
Egyiptom
203A

Ókori birodalom, monumentális épületek, luxus szállodák – Egyiptom tengerparti fürdőhelyeivel, búvárparadicsomaival, kultúrájával ismerkedhetnek meg a látogatók.

Először vesz részt az Utazás kiállításon külföldi díszvendégként Egyiptom, a szeretett magyar nyaralóhely. Egyiptom minden ízlésnek kínál valamit a világörökségi helyszíneivel, lenyűgöző strandjaival és gazdag kultúrájával, lélegzetelállító búvárhelyeivel, kivételes tájaival és még sok más felfedezésre váró élménnyel. Az egyiptomi turizmus egész évben ötvözi a városnézést, a kikapcsolódást és a szórakozási lehetőségeket. Találkozzunk a HUNGEXPO-n 2022. március 3-6. között, ahol megcsodálhatják Egyiptom standját és többet megtudhatnak erről a gyönyörű úti célról.