Blogger Corner

Helyszín: H pavilon 202A
Időpont: március 5-6.

Találkozz ismét kedvenc utazó bloggereddel az Utazás kiállításon a Blogger Cornerben, és hallgasd meg élménybeszámolóikat tanácsaikat!

2022. 03. 05. (szombat)

11:00-13:00 Ruzsa Norina, Nagy Niki

13:15-14:15 Beférekabőröndbe? Szécsi László

14:15-15:15 Uhl Veronika és Adányi Mihály – I Love Utazás

15:15-16:15 Álomutazó

16:15-17:15 Berzy Dominika

2022. 03. 06. (vasárnap)

11:00-12:00 Spabook

12:15-13:15 Én & Italy – Patai Merci

15:00-16:00 Méder Áron

Bloggerek bemutatkozása

alomutazo.hu

alomutazo.hu – L. Kelemen Gábor világjáró újságíró blogja. Hobbija az utazás, eddig 111 országban járt, ezek közül sokban többször is. Gyakorlatilag mindenhol megfordult már a Földön, ahol nincs háború, éhínség, betegségek, extra veszély, mert ezeket a helyeket kerüli. A biztonságos utazás a fő szempont nála. A blogger korner keretében Georgiáról tart fotós, videós beszámolót az Utazás 2022 kiállításon.

Beférek a bőröndbe?

Szécsi László, azaz Teacher Lucky a Beférek a bőröndbe? Youtube-csatorna készítője, aki már évek óta hozza a videókat a világ különböző részeiről. Kirándulás az ausztrál sivatagban, gleccsertúra Alaszkában, cápákkal való úszás Bora Borán – ez mind-mind szerepel a repertoárban. Ezekre a helyekre többségében a munkái során jutott el, és ezeket a munkákat fogja bemutatni előadásában is, azok minden előnyével és hátrányával.

Berzy Dominika

Dominika kislány kora óta sokat utazik és imád új helyeket felfedezni, így hamar rájött, hogy ez az, ami igazán inspirálja, feltölti, a mindennapokban motiválja. 25 éves kora ellenére már 3 kontinenst és 31 országot fedezett fel. Az utóbbi években pedig tudatosan kezdte el építeni a @dominika_berzy Instagram oldalát, amelyen keresztül ezt az utazás iránti szenvedélyt közvetíti és minél több embert szeretne arra ösztönözni, hogy merjenek elindulni, kilépni a komfortzónájukból. Ennek az utazási kedvnek még a járványhelyzet se szabhatott határt, így az utóbbi 2 évben 14 alkalommal utazott és 5 új országot fedezett fel. Az itt szerzett tapasztalatairól, a biztonságos utazásról, egy út szervezésének lépéseiről és az elmúlt időszakban megismert mesés helyekről – Dubairól, Rómáról, Szlovéniáról, Horvátországról, Amszterdamról, Luxembourgról – fog előadást tartani az idei Utazási Kiállításon.

Méder Áron

10 évesen kezdett vitorlázni a Balatonon és 14 évesen kezdte a tengeri vitorlázást. 15 éves kora óta oktatatja a vitorlázást, 19 éves kora óta vezet tengeri vitorlástúrákat.
2006-9 között egyedül megkerülte a földet egy közel 40 éves 6 méteres tavi vitorlással (Carina), ezzel Áron lett a 3. magyar, aki egyedül került Földet.
A világon ez volt a 3. legkisebb vitorlás, amivel Földet kerültek…
2010-12 között váltott csapatokat vezetve Adriáról Sydney-be vitorlázott egy 13 méteres egytestű vitorlással.
2012-15 között az Atlanti-óceánon versenyzett Mini 650-es osztályban.
2012 óta tart az Adrián egyhetes tanfolyam / gyakorló vitorlástúrákat. 2013-ban alapította meg az Ocean Sailing SE-t, további részletek: www.oceansailing.meder.hu
2015 óta szervezi és vezeti az adriai VMG flottavitorlázást (https://vmg-yachting.hu), ami egy amatőr vitorlásverseny az Adrián főleg amatőrök számára.
Feleségével és három gyermekével a nyaralás és a pihenés a vitorlázás jelenti a Balatonon, az Adrián és a Földközi-tengeren.
Áronnak a vitorlázás az élete teljesen.
Könyvének címe (és a hitvallásának tömör összefoglalása): Békét és Szelet! (Jaffa Kiadó)

Az igazi szabadság… avagy utazás vitorlással 

A vitorlázás nem csak egy sport, hanem egy érzés, egy életérzés is…  mint tengeri vitorlásoktató ezt szeretem átadni a tanulóimnak.
Az a fő gondolatom, hogy a természethez a vitorlázás által tudunk legerősebben kapcsolódni, és ennek a megélése egy másik tudatállapotba lendíthet minket… megtapasztalhatjuk például a totális harmóniát. 
Az utazás egy vitorlással a teljes szabadság megélése is lehet akár, akkor indulunk el, amikor kedvünk van, és oda vitorlázunk ahova csak szeretnénk, szóval bármit lehet…
Kicsit gyakorlatias témákat is fogunk érinteni, pl. hogyan érdemes és hol elkezdeni vitorlázni tengereken és óceánokon?

Én & Italy – Patai Merci

Patai Merci imádja a világot, de a nagy szerelme a mesés Itália. Lassan már nyolc éve annak, hogy először Olaszországba költözött, azóta az ország öt különböző pontján élt és közel 200 olasz várost látogatott meg.

Blogján, mely címe Én & Italy, kalandokkal teli hétköznapjairól és a mesés csizmán folytatott barangolásairól, alacsony költségvetésű utazásairól ír. Bejegyzéseiben igyekszik minél szélesebb perspektívából bemutatni a mesés Itáliát. Az ország emblematikus és rejtett kincsein túl fontos szerepet kapnak a helyi szokások, művészetek, a sajátos ételek, a nyelv és a kulturális különbségek.

NagyNiki

Niki sok éve működteti jelenleg több, mint 44.000 követési táború @nikinagyniki néven futó Instagram oldalát, ami eredetileg fashion blogként indult, majd az évek alatt részben átcsapott utazó bloggá is. Bárhol jár családilag ill. a barátaival, mindenhol igyekszik olyan színes és különleges tartalmakat gyártani, ami mellett nem lehet csak úgy elmenni. Együttműködött már 5*-os szállodákkal, továbbá Görög-tengeri hajóutazást szervező ügynökséggel is. Fő szempontja egy olyan egyedi képi világ megteremtése, ami által olvasói/követői kedvet kapnak az adott helyhez, az adott pillanatok megéléséhez, ám olykor vannak “áldozatok” is , amiket akár neki, akár a környezetének meg kell hoznia, hogy mindez megvalósulhasson!  Mi is zajlik egy csillivilli travel kép megteremtésének a színfalai mögött? Milyen trükköket használnak a bloggerek egy utazási illúzió megteremtéséhez? Ebből kapunk egy eddig még soha fel nem fedett betekintést legfőképp saját ill. akár más bloggerek tapasztalatait is felhasználva.

Spabook.net

Spabook.net – Kassay Tamás vendégélmény fejlesztő, közösségi média szakértő, utazó blogger. Amikor bekaranténolódtunk, eldöntöttem, hogy ha már utazni nem tudok, blogolás helyett utazási információkat osztok meg, ebből épült fel a Spabook.net turizmus hírportál, mára bejegyzett sajtótermék, de a blog feeling megmaradt. Előadásomban megkísérlek választ találni néhány fontos kérdésre:
Turistaként honnan tudhatjuk, hogy egy hír, információ hiteles-e? A márkanév mindenre garancia?
Szolgáltatóként mit tehetünk az utasokért, mit várnak el most ők az utazásszervezőktől, szállásadóktól, vendéglátóhelyektől? 

Uhl Veronika és Adányi Mihály
I Love Utazás

Az első és a második COVID hullám között, 2020 július elején indultunk el egy 1 éves európai, lakóautós körútra. Úgy gondoltuk, hogy a környezetváltozás, az izgalommal teli élmények, a napfény, a hegyek és a tenger közelsége örömet szerez, felszabadít, és így nagymértékben erősíti az immunrendszert, ezért ez az utazás az egyik legjobb módja a vírus elleni védekezésnek.
50 évesen úgy döntöttünk, hogy amíg mások bezárkóznak, mi megvalósítják régi álmukat és világot látunk. Még jóval a vírus előtt terveztük el, hogy egy 1 éves, lakóautós körútra indulunk Európába. Lányaink már felnőttek, ápolásra szoruló szüleink nincsenek, a megélhetésünkről előre gondoskodtunk.
Adányi Mihály: Az elmúlt 10 év alatt tudatosan egy online vállalkozást építettem fel, hogy szabad legyek és bármikor utazhassak. Most már nem köt Magyarországra a munkám, a világ bármely pontjáról dolgozhatom. Eladtam a budapesti lakásomat, hogy megvalósíthassuk régi vágyunkat, miszerint beutazzuk a világot, amíg még elég fiatalok vagyunk ehhez.
Készültünk, megvettük életünk első lakóautóját, motort, tandemet, kamerát, drónt és minden eszközt, amire szükségünk van az utazáshoz. Elkezdődött a visszaszámlálás. Már csak 110 nap volt hátra, amikor beütött a vírus. Ennek ellenére, a körülmények áttekintése után mégis úgy döntöttünk, hogy útra kelünk, hiszen az utazás jó állapotba hozza az embert és pont erre volt szükségünk a vírus elleni védekezésben.
Most úgy gondoljuk, hogy életük egyik legjobb döntését hoztuk meg. Ez az utazás teljesen egyedi volt, ami megismételhetetlen, hiszen egy olyan időszakban láttuk Európa legszebb városait és természeti helyeit, amikor üresek voltak az utcák, nem volt forgalom az utakon, szabadabban, a legszebb pontokon éjszakázhattunk kempingek igénybe vétele nélkül. Rendszeresen csodás kilátásra ébredtünk reggelente. Tengerparton, tóparton, folyóparton, patak mellett, erdőben, réten, sziklaszirten, pálmafák tövében, havas hegycsúcsoknál vagy éppen egy belvárosi park mellett a papagájok rikácsolására.

Minden napunk egy izgalmas, új csoda volt. Ráadásul a telet napfényes, pálmafás helyeken töltöttük, Portugáliában és Spanyolországban. Az közel egy év alatt megkerültük fél Európát. 10 országban jártunk, elsősorban a tengerparton haladtunk, de többször felmentünk a hegyekbe is.
Összességében úgy gondoljuk, hogy a félelem bénító és emiatt a reményvesztettség és kilátástalanság érzés uralkodhat el az emberen, így az immunrendszer védekezőképessége is gyengül. Ilyen ez a mostani háborús helyzet is. Az utazás, a csodaszép természet, a napfény pedig felszabadít és erősíti a szervezetet, így sokkal ellenállóbbak lettünk a vírussal szemben is.
Az 1 év alatt bejártuk Ausztriát, Németországot, Hollandiát, Belgiumot, Franciaországot, Spanyolországot, Portugáliát, Monacót, Olaszország északi részét, és Szlovénián keresztül jöttünk haza 2021 június végén.
Kalandozásunkról I Love Utazás néven videókban és képekkel illusztrált írásokban számoltunk be a legismertebb közösségi oldalakon, a YouTube-on és a Facebook-on.

Annak örülünk a legjobban, hogy a beszámolóinkkal, videóinkkal és fotóinkkal sok embernek segítünk. Sok hálás visszajelzést kaptunk, melyek arról szóltak, hogy a mi utazásunk tartotta bennük a lelket, rajtunk keresztül ők is átélhették az utazás örömeit, a korábbi élményeik általunk felelevenedtek, egy kis örömet, vidámságot kaptak abban az őrült helyzetben, ami akkor volt. Másoknak pedig új úti célokat adtunk későbbi utazásikhoz. Egy doktornő azt írta, hogy a rengeteg túlóra és stressz mellett mi jelentettük számára a kikapcsolódást és a lazítást. Éppen egy új, 5 hónapos olaszországi körútra készülünk. Most megint beütött valami világborzalom, de most is úgy döntöttünk, hogy ennek ellenére elindulunk. Úgy tervezzük, hogy az időjárás függvényében az Utazás Kiállítás utáni napokban rálépünk a gázpedálra.

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!