• #
  • #

Közel-Keleti Turizmus Konferencia


szervezésében
Időpont: 2019. február 23. szombat 13.00 - 17.30
Helyszín: A pavilon, II. galéria, 163-as terem

A Magyar-Egyiptomi Baráti Társaság 2011 óta szervez a Hungexpo-n az Utazás kiállítással párhuzamosan kulturális, gazdasági ismeretterjesztő rendezvényt a turisztika érdekében.

13.00 - 13.55 Megnyitó
A Magyar Egyiptomi Baráti Társaság tevékenysége
Régészeti újdonságok Egyiptomban

Dr. Győry Hedvig Phd, Magyar-Egyiptomi Baráti Társaság Főtitkára, Egyiptológus
Az előadás első felében bemutatja a MEBT tevékenységét, beszél a tervekről, a második részben pedig az Egyiptomi régészeti Hivatal új eredményeiről, az ásatásokról ill. a mai Egyiptom múzeumi világáról lesz szó.

14.00 - 14.55 Kilátások és lehetőségek Afrikában
Dr. Kanizsai Endre, Magyar Afrika Társaság, címzetes egyetemi tanár, a Magyar Afrika Társaság Élelmezésügyi Főtanácsadója
Az előadás áttekinti a kontinens általános helyzetét több, mint negyven év tapasztalata alapján gazdasági, turisztikai és kulturális vonatkozásban. Elemzi mind a Száhel, mind Észak-Afrika helyzetét - személyes nézőpontból A turizmus alapfeltétele a biztonság és a fejlődés, ugyanakkor maga is a fejlődés egyik motorja - így súlyponti kérdése lesz az előadásnak is. A klímaváltozás hatása a kontinens életére

14.55 - 15.15 Szünet

15.15-16.05 Egyiptom közelről - látnivalók és hétköznapok a 2011-es arab tavasz után egy bloggeríró szemszögéből
Tüske-Hegedüs Andrea
Az egyiptomitisz.blogspot.hu szerzője - előadásában bemutatja, hogyan és miként ismerte meg Egyiptomot közelről. Másfél éves egyiptomi tartózkodásuk során családjával együtt fedezték fel egy páratlan természeti környezet és egy több ezer éves kultúra látnivalóit, A blogbejegyzések legszebb fotóin megörökített Egyiptomot viheti magával az, aki ellátogat a programra.

16.10 - 17.00 Magyar turisták Iránban, iráni vendégek Magyarországon
Dr. Sárközy Miklós, iranista ,Közel-Kelet szakértő, Károli Gáspár Református Egyetem docense, Magyar-Iráni Baráti Társaság elnöke
Mi az amire egy magyar turistának fel kell készülnie a Iránban, mire figyeljen egy utazásszervező vagy vendéglátó iráni vendégek esetén.
Milyen tévhitek, előítéletek vannak? Hogyan lehet egy utazásból életre szóló pozitív élmény? Hogyan készüljön fel, egy turista? Milyen előkészületet tegyen egy szálloda vagy utazásszervező?

17.00 -17.30 Trendek és folyamatok a közel-keleti turisztikában
Sziklay Levente
Magyar-Egyiptomi Baráti Társaság

A legújabb trendek és folyamatok a közel-keleti turisztikában, fejlesztési projektek.

Bővebb információ: http://www.mebt.hu

Az előadássorozat megtekintéséhez regisztráció nem szükséges.