• #
 • #

Díszvendégek

 

Külföldi díszvendég: Marokkó

Az idei Utazás kiállítás külföldi díszvendége, Marokkó tavaly ősztől elérhető közelségbe került a magyar utazókhoz. Két fapados légitársaság biztosítja a közvetlen járatot Budapestről az észak-afrikai ország népszerű térségeibe, a királyi városba, Marrákesbe és az Atlanti-óceán partján elterülő Agadirba.

Vörös és hófehér

Az alig több mint 4 órás repülőút elteltével garantáltan más világba csöppen az európai utazó. Az afrikai föld jellegzetes színe fogadja a látogatót a vörös városként is emlegetett Marrákesben, amely királyi város révén az ország legjelentősebb turisztikai attrakciója. Jellegzetes városfala, lenyűgöző óvárosa a világ minden tájáról vonzza az egzotikumra éhes látogatót, s az egyik legrégebbi UNESCO világörökségi helyszín (1984). A város temérdek látnivalójával, egész évben kellemes klímájával és a szinte korlátlan napsütéssel várhatóan igazi sláger lesz a nyaralók körében.

A dél-marokkói Agadirban inkább a fehér a domináló szín – köszönhetően nemcsak a vakító fehér épületeknek, hanem a mindig fodrozódó tenger habjának is –, mellyel klasszikus párost alkot az Atlanti-óceán kékje. A város évente 300 napnyi napfénnyel büszkélkedhet, tágas homokos strandja az egyik legszebb az óceán partvidékén, s a város közelében található számos nemzeti park Marokkó vad természeti szépségét tárja a látogató elé.

Sokszínű természet

Érdemes az ország más vidékeit is felkeresni, hiszen Marokkó bőkezű mind az épített, mind a természeti látnivalók terén, ráadásul tájainak sokszínűségével – az Atlasztól a Rif-hegységig, az óceán partjaitól a mediterrán partvidékekig, valamint a déli hatalmas aranyló homokdűnéktől a zöld oázisokig – valósággal megigézi a látogatót. Aki először érzi a legendás marrákesi piac lüktetését, aki megteszi az utat az ország belsejében, a királyi városok (Marrákes, Fez, Rabat) között, megismeri a helyiek szokásait és megkóstolja a helyi gasztronómia különlegességeit, az örökre hazavisz magával egy darabot Marokkóból.

Belföldi díszvendég: Hévíz

Hévíz helyi termékkóstolóval, kosztümös fotóponttal, koktélokkal, kincskereső játékkal és akciós szállásajánlatokkal várja az érdeklődőket. Kóstoljon bele a hévízi élményekbe az Utazás Kiállításon és nyerjen hévízi wellness hétvégéket vagy egy családi (2 felnőtt és 2 gyermek részére szóló) hőlégballon repülést!

A világ legnagyobb termáltavában, nyíló tavirózsák között úszni, kihagyhatatlan élmény. Nem csoda, hogy évi közel egymillió fürdővendég mártózik meg a Hévízi-tóban. A természetes úton feltörő, 40 oC fokos gyógyvíz hatalmas vízhozamának (410 l/másodperc) köszönhetően 3 naponta teljesen kicserélődik, így mindig friss termálvíz várja a fürdőzőket.

A Hévízi-tó köré igazi egészség és wellness birodalom épült az elmúlt 220 évben. A fürdővárosban minden megtalálható a tradicionális szépészeti és gyógyászati kezelésektől a legmodernebb lézer technikáig, ami segíti a vendégeknek megőrizni vagy visszanyerni mozgékonyságukat, fittségüket, fiatalságukat.

Az Utazás Kiállításon a folyamatosan megújuló fürdőváros nagy hangsúlyt helyez az elmúlt évek fejlesztéseinek, a változatos sport és kulturális programoknak a bemutatására, valamint a széles szálláskínálat felvonultatására. Fókuszban az egészséges életmód, a természetközeli feltöltődés, a minőség és az éltető víz állnak majd.

Keresse a legjobb ajánlatokat a hévízi stand hoteleinél:

 • Aquamarin Hotel ***
 • Bonvital Wellness & Gastro Hotel Hévíz ****superior
 • Danubius Hotels Hévíz ****superior
 • Hévízgyógyfürdő és Hotel Spa Hévíz ****
 • Hotel Európa fit ****superior
 • Hotel Palace **** Hévíz
 • Hunguest Hotels Hévíz *** superior
 • Kolping Hotel Spa & Family Resort ****
 • Lotus Therme Hotel & Spa *****
 • NaturMed Hotel Carbona ****superior

Ne várjon márciusig, böngésszen már MOST az évindító akciók között IDE kattintva!

Programok Hévíz standján (D pavilon, 302A):

Március 1. - csütörtökön egész nap

Ajándék koktélok
Frissüljön fel Hévízen! Legyen a vendégünk egy egyedi koktélra és játsszon értékes nyereményekért!

Békeidős selfie pont
Fotózkodjon korabeli hangulatban a hévízi Tófürdőn! Ossza meg fotóit és nyerjen páros hévízi wellness hétvégéket vagy családi hőlégballon repülést!

Március 2-4. - péntektől vasárnapig egész nap

Kincskereső játék a hévízi iszapban
Napi 1.000 darab azonnal elvihető tárgynyeremény várja a kincskeresőket.
Regisztráljon a Hévíz standon és induljon a fődíjakért is!

Békeidős selfie pont
Fotózkodjon korabeli hangulatban a hévízi Tófürdőn! Ossza meg fotóit és nyerjen páros hévízi wellness hétvégéket vagy családi hőlégballon repülést!

Ajándék koktélok
Frissüljön fel Hévízen! Legyen a vendégünk egy egyedi koktélra és játsszon értékes nyereményekért!

Kézműves termékek
Kóstoljon bele a Hévízi Termelői Piac kínálatába!
Kézműves, füstölt húsos finomságok várják, egyenesen a Semec Farm konyhájából és a Természet csodái ékszerekbe zárva a HéVIPart műhelyéből.

Értékes nyeremények:
Családi hőlégballon repülés (2 felnőtt és 2 gyermek részére) a Balaton Ballooning Kft. jóvoltából.
Páros hévízi wellness hétvégék a Holiday Club Apartman Hotel és a Hévízi Szobakiadók Szövetsége felajánlásából.
Fődíj sorsolás a regisztrált játékosok között: március 8-án.