• #
  • Regisztráció a szakmai programokra
    Regisztráció a szakmai programokra

Díszvendégek

Külföldi díszvendég: Oroszország
Budapestre varázsoljuk az orosz életérzést
Oroszország standjához közeledve a Vörös tér látványa fogadja majd a látogatókat. A legnépszerűbb úticélok, Moszkva és Szentpétervár mellett, a kevésbé ismert ám annál izgalmasabb desztinációk is bemutatkoznak. A rendezvényen fellelhetők lesznek azok az utazási irodák is, akik segítségével eljuthatunk e gyönyörű és izgalmas tájakra. Oroszország felfedezése kulturális és gasztronómiai kalandokkal folytatódik. Az Utazás kiállítás gasztropartnere, a Matrjoska Bisztró jóvoltából belekóstolhatunk az orosz konyhába. A jellegzetes orosz ínyencségek között lesz minden a szamovárban főzött teától kezdve a vodkán át egészen a kaviárig. A színpadon és Oroszország standján tánccal és zenével múlathatjuk az időt.
Belföldi díszvendég: Győr
a Kultúra Magyar Városa
Az Utazás kiállítás idei belföldi díszvendége a dunántúl egyik gyöngyszeme, Győr. Győr részvétele az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválról szól majd, hiszen idén nyáron a város ad otthont az eseménynek. A gyermekek örömére a kiállításon az EYOF kabalaállata, Hugoo kakas táncol majd, továbbá papírvirágot is készíthetnek a látogatók.
Kulturális díszvendég: Pannonhalmi Bencés Főapátság
Múlt és ma egy helyen
A győri standba olvad be, mégis kiemelkedik onnan az idei rendezvény kulturális díszvendége, a Világörökség részét képező Bencés Főapátságról, borairól és levendulamezőiről híres település, Pannonhalma. Sok már érdekesség mellett a 10 éves pannonhalmi múzeumpedagógia kerül középpontba.