• #
  • #

Budapest Európa Sportfővárosa 2019 - A pavilon

A Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ a 2019-es Utazás kiállításon házigazda városként egy 400 m2-es interaktív élményeket kínáló standot épít fel Budapest Európa Sportfővárosa cím apropóján.

A nyitott „élmény aréna” középpontjában felállított életnagyságú boxring tölti be a színpad szerepét, ahol folyamatos kulturális programokkal, sport- és táncbemutatókkal várjuk a kiállítás vendégeit. A tervek szerint a látogatók a színpadon találkozhatnak sztársportolókkal és a Sportfőváros hivatalos nagyköveteivel.

A BFTK hivatalos médiapartne, az M4 Sportcsatorna riportere – a kiállítás látogatói számára- a helyszínen élőben moderálja és közvetíti az élmény arénában zajló eseményeket, melyeket közvetlen közelről a ring mellett elhelyezett lelátóról, vagy távolabbról, a ring felett elhelyezett nagyméretű led kivetítőkről kísérhet figyelemmel a publikum.

A Budapest-stand sportzónáiban, animátorok és sportolók segítségével,  a látogatók testközelből ismerkedhetnek meg a magyar kifejlesztésű „fociasztallal”, a teqball-lal, belenézhetnek egy-egy asztalitenisz, streetball mérkőzésbe, de lesz vívás, evezés és kerékpár is, illetve minden, ami látható, bárki számára kipróbálható, átélhető lesz.

Nemcsak a hagyományos sportok rajongói és szurkolói számára nyújt szórakozási és találkozási lehetőséget a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ, hanem az egyre inkább teret hódító esportok megszállottjai számára is. Az Egymillióan a Magyar Esportért Egyesület közreműködésével nem csak alkalom nyílik megtekinteni igazolt sportolóink és eredményes esportolóink között zajló küzdelmeket - sportriporteri kommentálás mellett -, hanem a vállalkozó szellemű látogatók esportolóként ki is próbálhatják magukat.