• #
  • #

Nyitólap

UTAZÁS 2019
2019. február 21-24.

ALAKÍTSUK EGYÜTT A JÖVŐ UTAZÁS KIÁLLÍTÁSÁT!

Október 15-vel lejárt a kedvezményes előjelentkezési időszak a 2019-es Utazás kiállításra. Köszönjük a jelentkezéseket, a kreatív megjelenési ötleteket!

Már közel 4 000 nm terület foglalt!

Szép számmal regisztráltak utazási irodák, belföldi térségek és külföldi turisztikai szolgáltatók. A külföldi díszvendég, Algéria mellett csak néhányat kiemelve 2019-ben jelen lesz India, Kuba, Marokkó, Kína, Málta, Egyiptom, Vietnam, Olaszország, Indonézia, továbbá számos egyéni külföldi kiállító is bejelentkezett már.

A Karaván Szalon bővebb kínálattal, jelenleg 30 karavánnal vonul fel.

2019-ben Európa Sportfővárosa Budapest lesz. Az Utazás kiállításon is az elnevezéshez kapcsolódóan számos program, látvány és információ várja majd a látogatókat.

A KIÁLLÍTÁS 4 NAPJA EGYEDI ÉS EGYSZERI ALKALOM AZ ÉVBEN, TARTSON VELÜNK!

LEGYEN ÖN IS AKTÍV RÉSZESE AZ ESEMÉNYNEK!

Tervezzen előre, hisz még van idő a felkészülésre, amely ha jól szervezetten zajlik, akkor az megalapozza a kiállítás sikerességét!

Amennyiben még hiányzik a döntéshez bármilyen információ, keressen fel minket!

Értékesítő kollégáink akár egy személyes tárgyalás során részletes tanácsokat, javaslatokat tudnak mondani a kiállítás részvétele mellett. 

Jelentkezési lap ITT
Információs anyagunk ITT

VÁRJUK JELENTKEZÉSÉT!


PROGRAMOK 2019

Magyarország első számú turisztikai vására a 42 éve megrendezésre kerülő Utazás kiállítás a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

2019. február 21. és 24. között megrendezésre kerülő Utazás kiállítás középpontjába az élmények szerzését, a személyes kapcsolatok kialakítását és a látogatók minél szélesebb körű tájékoztatását tettük. „Aktív hétvége van.” szlogen értelmében egyedi, hosszú hétvégét szervezünk a lehető legtöbb külföldi úti cél, belföldi turisztikai térség, utazáshoz kötődő szolgáltató cég bemutatkozásával. A rendezvényen, egy helyen és időben közvetlen kap az érdeklődő információt desztinációkról, nyaralóhelyekről, szálláshelyekről és felmerülő kérdéseire azonnal utazási szakértők válaszolnak. Az egész környezet utazásra inspirál, melyhez szórakoztató programok is társulnak.

Tekintse át a programokat a PROGRAM menüpont alatt!
Tartson velünk és legyen egy aktív hétvégéje!

 


BESZÁMOLÓ
UTAZÁS KIÁLLÍTÁS 2018

MEGNYITÓ

Az ország és a kelet-közép-európai régió egyik legjelentősebb turisztikai eseményének megnyitójára a kiállítás első, szakmai napján került sor.

A kiállítás nagykövete idén is Kandász Andrea volt, elsőként Ganczer Gábort, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatóját szólította színpadra. A megnyitón beszédet mondott külföldi díszvendégünk – a Marokkói Királyság – turisztikai minisztere, Mohammed Sajid, továbbá belföldi díszvendégünk – Hévíz - polgármestere Papp Gábor, valamint dr. Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Szövegség elnöke is. A megnyitó zárásaként a tavalyi év belföldi díszvendége, Győr város képviselője átadta a stafétabotot Hévíznek.

SZAKMAI ELŐADÁSOK

A kiállítás első két napján a résztvevők a hazai és nemzetközi turizmus legfrissebb trendjeit, az ágazatot sújtó munkaerőhiányt, az online turizmus tapasztalatait, az iparágban működő startupok tevékenységét vitatták meg. Külön szekcióban foglalkoztak a gasztro- és borturizmussal, az LMBTQ közösség utazási szokásaival, valamint az e célcsoportban rejlő turisztikai potenciállal.

KIÁLLÍTÁS, PROGRAMOK

Az utazási szokások változásának, az online foglalási rendszerek térhódításának köszönhetően egyre vonzóbb szórakoztató programokra, valamint erős és változatos médiakampányra is szükség van ahhoz, hogy a kiállításra megfelelő számú látogató érkezzen.

A külföldi és belföldi díszvendégeink impozáns standjaikkal, érdekes programjaikkal és színpadi produkcióikkal, kiemelt utazási ajánlataikkal sikeresen népszerűsítették turisztikai desztinációikat.

Vendégeink körében népszerű volt az idei fejlesztéseink eredményeként megvalósult aktív turizmus kiállítói szekció az A pavilonban. Itt kaptak helyet a kemping és karaván témában kiállító partnereink is. Különösen kedvelt volt az Aktív Magyarország stand, ahol a látogatók kipróbálhatták például a falmászást és az evezést is.

A Magyar Utazási Irodák Szövetségével való együttműködés eredményeként bővült a kiállításon résztvevő utazási irodák száma és nőtt az utazási kínálat is. Mindez köszönhető egyrészt a kedvezményes együttes megjelenési lehetőségnek, valamint a MUISZ-szigeten történő értékesítési gyakorlat bevezetésének.

Idén a kiállítás adott otthont a népszerű 6. Járatlan Utakon Fesztiválnak, amelynek keretében 22 előadást halhattak a látogatók ismert bloggerekkel az utazás minden spektrumát felölelő kalandos úti élményeikről, valamint a közönség praktikus utazási tippeket is kapott az előadóktól.

A Futó- és Bringaexpón is számos izgalmas programon vehettek részt a vendégeink, akik a hideg ellenére is ellátogattak a 41. Utazás kiállításra.

A közönség szórakoztatásáról a színes színpadi programok mellett a Dumaszínház népszerű fellépői és más ismert műsorvezetők is gondoskodtak, pl. Badár Sándor, Kovács András Péter és Aranyosi Péter, de Klausmann Viktor sem hiányzott az Utazás kiállításról. A Futó Expo programjait pedig Tatár Csilla és Rákóczi Ferenc műsorvezetők vezényelték.

MÉDIAKAMPÁNY

Az erőteljes rádiós kampány a 89,5 Music FM csatornán, a széleskörű online hirdetési kampány, valamint a televíziós támogatói szpotok az RTL II, valamint a TV2, Super TV2, FEM3 csatornákon megfelelő médiajelenlétet biztosított az Utazás Kiállítás számára. A népszerű online felületeken megjelenő fizetett hirdetések mellett együttműködtünk kedvelt utazó site-okkal is, többek között utazomajom.hu, Világjáró Magazin (vjm.hu), Goutazás (goutazas.hu), Travelo (travelo.hu), turizmus.com. A kiállítás saját social felületein is változatos és aktív kampányt folytattunk.

KUTATÁS

Az Utazás Kiállításon a látogatók között helyszíni kérdőíves kutatást végeztünk.

A kiállító partnereink körében végzett online kutatás szerint azon kiállítóink elégedettsége magasabb volt, akik használtak vásártéri reklámfelületet, valamint volt nyereményjáték, akció, egyéb program a standjukon, továbbá saját reklámfelületeiken promótálták részvételüket az Utazás Kiállításon. A további még eredményesebb együttműködésünk reményében szeretnénk ezen eszközök használatára bátorítani Önt is, hogy a legtöbbet profitálhassa az Utazás Kiállításon történő részvételéből!

TERVEK

Már gőzerővel dolgozunk a jövő évi kiállításon, szeretnénk új és vonzó programokkal színesíteni mind a szakmai, mind a közönségnapokat.

Annak érdekében, hogy a kiállítás még sikeresebb lehessen, egyeztetünk a szakmai szervezetekkel, valamint a piaci szereplőkkel, és igyekszünk ötleteiket, kéréseiket beilleszteni a koncepciónkba és megvalósítani. Így például a jövő évi kiállítást a szokásos dátumhoz képest korábbra hoztuk, 2019. február 21-24. között rendezzük meg.

Levelünkhöz már mellékeltük a következő évi rendezvényre szóló jelentkezési lapokat is. Felhívjuk partnereink figyelmét, hogy akik 2018. október 15-ig leadják részvételi igényeiket, átlagosan 15% kedvezménnyel foglalhatják le kiállítói helyüket a listaárhoz képest.

Hamarosan tájékoztatjuk Önöket a tervezett fejlesztéseinkről, addig is kérjük, jegyezzék elő naptárjukba a jövő évi dátumot!

Beszámolónk végén szeretnénk köszönetet mondani valamennyi résztvevő kiállítónknak, médiapartnerünknek, a sajtó képviselőinek, a kísérőprogramok szervezőinek és alvállalkozó partnereinknek is az Utazás 2018 Kiállítás előkészítésében és lebonyolításában való közreműködéséért.

Találkozzunk jövőre ismét az Utazás Kiállításon!